Odstranje vlage v stanovanju, v hiši ali na vikendu.

Stanovanje, hiša, vikend

ULLMAN ODSTRANJEVALEC VLAGE lahko uporabljate za odstranjevanje odvečne vlage v stanovanjih, hišah in vikend hišah. Povsod kjer zaznate znake odvečne vlage, plesni ali neprijetnih zatohlih vonjav.

Odstranje vlage v spalnici ali v otroški sobi.

Spalnica, otroška soba

Tudi v spalnih in otroških sobah se pojavlja odvečna vlažnost, plesen. Spanje v takih prostorih ni udobno in je celo nezdravo. Pojav hišnih pršic in alergij je lahko povezan tudi z odvečno vlago in plesnijo. Tudi pojav revmatskih obolenj in občutek mrazu med spanjem je povezan na prevlažne prostore. Vodna para se ustvarja tudi z dihanjem in znojenjem ljudi in ob zelo zatesnjenih in neprezračenih prostorih prihaja do kondenzacije in odvečne vlage. Zaradi odvečne vlage prihaja tudi škripanja postelje.

Uporabite ULLMAN ODSTRANJEVALEC VLAGE. Najbolje ga namestite pod posteljo ali na omaro, tuda vsaj 10 cm od stene.

Odstranje vlage v kuhinji ali v shrambi.

Kuhinja, shramba

Ob kuhanju se ustvarja vodna para, ki se spreminja v roso, ki se nalaga v kuhinjo ali shrambo. Prihaja do neprijetnih vonjav in plesni. Preprečite take pojave z ULLMAN ODSTRANJEVALEC VLAGE.

Je popolnoma neškodljiv, nima nobenega škodljivega vpliva na okolje ali hrano ter za odstranjevanje vlage ne potrebuje nobene energije.

Odstranje vlage v kopalnici.

Kopalnica

Kopalnica je seveda prostor z največ vlage, posebej po kopanju in prhanju. Zarosene stene, ogledala in predmeti so znak o veliki količini vlage v prostoru. Po uporabi kopalnice obvezno prezračite prostor, toda del vlage ostaja v kopalnici. Za rešitev uporabite ULLMAN ODSTRANJEVALEC VLAGE.

Odstranje vlage v garderobi.

Garderoba

V garderobah shranjujemo oblačila, posteljnino in druge predmete, ki zaradi odvečne vlage ne ohranjajo prijetnega videza in vonja. Ob povišani vlažnosti se v prostor naseli neprijeten vonj pa tudi plesen. Dragocena oblačila se navlečejo smradu in propadajo. Uporabite enostavno rešitev in namestite v garderobo ULLMAN ODSTRANJEVALEC VLAGE.

Odstranje vlage v dnevni sobi.

Dnevna soba

V zimskem času so zunanji zidovi ogrevanih prostorov izpostavljeni razliki v temperaturi, ki jo povzroča prenos temperature iz tople notranjosti na hladno zunanjost. V kontaktu s hladno pregrado in z vlago prepojenim zrakom, se topel zrak hladi in prihaja do oroselosti. 

To je obrazložitev pojava kondenzacije, ki se pojavlja tudi v dnevni sobi. V primeru, ko ni zagotovljena ustrezna temperatura in dobra prezračitev prostorov, pride do pojava kondenzacije na oknih in hladnih zidovih, do neprijetnega vonja stoječega zraka, do luščenja zaključne zidne obloge na stenah in stropih, do pojava plesni. Za rešitev uporabite ULLMAN ODSTRANJEVALEC VLAGE.

Odstranje vlage v počitniški prikolici ali v garaži.

Počitniška prikolica, garaža

Počitniške prikolice so izjemno izpostavljene preveliki vlagi v prostoru. Posebej v času mirovanja preko zime je vlaga zelo velika nadloga. Povzroči plesen, neprijeten vonj.

Za take prostore je ULLMAN ODSTRANJEVALEC VLAGE idealna rešitev, saj za odstranitev vlage ne potrebuje nobene energije in ne povzroča nobene nevarnosti za prikolico, ko nas ni blizu nekaj mesecev. ULLMAN ODSTRANJEVALEC VLAGE se potroši v času od enega do štirih mesecev, odvisno od stopnje vlage v prostoru.

Če zaznate, da je vlage veliko lahko namestite dva ali tri ULLMAN ODSTRANJEVALCE VLAGE in rešite problem vsaj za tri mesece.

Odstranje vlage na jadrnici ali na motornem plovilu.

Jadrnica, motorno plovilo

Vsa plovila so izjemno izpostavljena odvečni valgi v prostoru, saj se nahajajo na morju kjer je vlažnost posebej izražena. V času mirovanja plovila obvezno namestite ULLMAN ODSTRANJEVALEC VLAGE in rešite problem z odvečno vlago v plovilu tudi takrat, ko vas bi na plovilu dalj časa.

Ne potrebuje nobene energije in ne povzroča nobene nevarnosti za plovilo. Za dalj časa namestite več ULLMAN ODSTRANJEVALCEV VLAGE.

Odstranje vlage v kleti ali kletnih prostorih.

Kletni prostori

V klateh običajno najprej ugotavljamo odvečno vlago in posebej neprijeten vonj po zatohlem. Za rešitev problema z odvečno vlago, plesnijo in smradom uporabite ULLMAN ODSTRANJEVALEC VLAGE.

Koristni nasveti:

  • Uporabljajte le originalne dodatne tablete ULLMAN ODSTRANJEVALCA VLAGE.
  • Pazite, da tableta ali zbrana tekočina ne pride v stik z obleko ali talnimi oblogami, nastanejo lahko madeži. Če do tega pride takoj dobro izprati z malčno vodo.
  • Da bi odkrili vir za nastanek vlage, zalepite lepilni trak na sumljivo mesto; če se v času 48 ur pojavi vlaga na površini lepilnega traku, to pomeni, da gre za notranjo kondenzacijo (vlaga ne prihaja iz zidu). Če se vlaga pojavi na lepilni strani lepilnega traku pa to pomeni, da vlaga prihaja skozi zid.
crossmenuchevron-down